rookvrij speeltuin etten

Rookvrije speelplekken in Etten

Het is belangrijk dat kinderen in Oude IJsselstreek in een gezonde en veilige omgeving kunnen spelen. Daarom heeft de gemeente stoeptegels bij speelplekken geplaatst waarmee we aangeven dat deze speelplekken rookvrij zijn. In Etten liggen deze tegels in de speeltuintjes aan de Christinastraat en de Emmastraat. 

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken, lijkt roken normaal. Met een rookvrije speelplek geven we kinderen het goede voorbeeld,  voorkomen we schadelijk meeroken en dragen we bij aan rookvrij opgroeien. En daarmee aan een gezonde gemeente. Steeds meer mensen vinden dat kinderen rookvrij moeten kunnen spelen. Uit onderzoek blijkt dat 91 procent vindt dat speelplekken rookvrij moeten zijn

Gemeente legt tegels van de rookvrije generatie

Sinds 1 augustus 2020 zijn alle schoolterreinen in Nederland rookvrij. In Oude IJsselstreek zijn daarnaast ook de kinderboerderij in Gendringen en een aantal sportverenigingen rookvrij. We gaan dit nu uitbreiden naar openbare speelplekken. Deze openbare speelplekken zijn in het beheer en onderhoud van de gemeente. De gemeente legt bij 43 openbare speellocaties een stoeptegel neer van de Rookvrije Generatie. Met deze rookvrij stoeptegels wordt bezoekers verzocht de speelplek rookvrij te houden.