buurtwinkel dieker etten

Klets en Koek in Etten

Beste dorpsgenoten,

In klein comité is deze week een nieuw initiatief besproken voor ons dorp: de Ettense variant van “Klets en koek”. Klets en koek is een combinatie van een ontmoetingsplek en een buurtsuper. In Megchelen is dit initiatief al enkele jaren een groot succes. We willen kijken of we dit ook in Etten kunnen opzetten.

Het idee is om een centrale plek in ons dorp te kiezen. Daar willen we een ontmoetingsplek creëren. Lees: een gezellige huiskamer waar je in kunt lopen voor een bak koffie, een praatje, het leggen van een kaartje of voor het lezen van de krant. Tevens zal daar een kleine buurtsuper worden ingericht voor de boodschappen. Hierbij willen we vooral ook lokale ondernemers betrekken om lokale producten aan de man te brengen.

Het idee staat nog in zijn kinderschoenen, maar we gaan hier enthousiast mee aan de slag. Binnenkort gaan we een kijkje nemen bij “Klets en koek” in Megchelen. Daarna gaan we een behoeftepeiling houden onder alle Ettenaren. Wat wilt u en welke ideeën zijn er? Vervolgens kunnen we op zoek gaan naar een geschikte locatie, vrijwilligers, subsidies, een supermarktketen die wil meewerken etc.

Zo zetten we onze schouders eronder om Etten nóg leefbaarder te maken! U hoort spoedig van ons!