hondenpoep etten

Hondenpoep gevaarlijk voor koeien

Afgelopen zaterdag hebben Peter en Sil op diverse plaatsen aan de Ettense kant rondom het Ommetje Etten-Terborg bordjes geplaatst.

Door het ophangen van waarschuwingsbordjes langs de graspercelen worden hondenbezitters erop gewezen de poep op te ruimen en de honden aan de lijn te houden. In hondenpoep kan een gevaarlijk beestje zitten; de Neospora-parasiet. Als koeien daarmee besmet raken, is de kans op een miskraam groot. Daarmee stopt ook de melkproductie.

Voordat het lente wordt en de koeien weer naar buiten gaan vragen de veehouders van de boermarken van Gees, Zwinderen, Oosterhesselen en Wachtum aandacht voor het probleem. “Er zijn meer honden dan koeien in Nederland, dus we moeten actie ondernemen als we het probleem willen tegengaan”, zegt Hegen. Door het ophangen van waarschuwingsbordjes langs de graspercelen wijzen ze hondenbezitters de poep op te ruimen en de honden aan de lijn te houden.

Onlangs lazen we een interessant artikel over de gevaren van hondenpoep, die bij veel hondenbezitters onbekend zijn.

Uit dit artikel:
“De hondenpoep komt in het gras terecht en wanneer we maaien wordt de ontlasting in het ingekuilde gras meegenomen. De koe is er zelf niet ziek van, maar de besmetting kan wel leiden tot een vroeggeboorte of miskraam. En dat kost ons geld”, aldus boer Hegen.

Dat de onwetendheid onder hondenbezitters groot is, blijkt. Een mevrouw met een klein wit hondje blijft staan bij het waarschuwingsbord. “Ik wist het niet. De volgende keer neem ik een poepzakje mee!”

Het hele artikel lees je hier: Hondenpoep gevaarlijk voor koeien