Bijdrage gebiedsmakelaar

De honden weer …..

 

Vraag in het kader van de leefbaarheid in de buitenruimte de gemiddelde burger naar zijn grootste ergernis: grote kans dat men over hondenpoep begint. En omdat leefbaarheid en gebiedsmakelaars veel met elkaar te maken hebben wil ik het er toch maar een keer over hebben.

Vaak wordt de hond erop aangekeken en dat is niet onlogisch. Daar kan je op mopperen zonder een grote bek terug te krijgen of een goede relatie verstoren. Toch zou het goed zijn om elkaar als inwoners van dezelfde kern er gewoon op aan te spreken. Moet toch kunnen lijkt me.

 

Sinds kort heeft de gemeente op veel plekken geïnvesteerd in het plaatsen van dispensers. Hondenbezitters hoeven dus geen zakjes meer te kopen om de uitwerpselen van hun honden mee op te ruimen. Daar zorgen we zo met z’n allen voor zal ik maar zeggen. Dat geldt ook voor de afvoer van de hele hoop. Je mag het zo maar in afvalbakken deponeren die de gemeente dan weer leegt. Geen riool- of reinigingsrechten die er voor verhoogd worden. Wat zou het mooi zijn als de hondenbezitters als dank daarvoor deze dispensers fanatiek gaan gebruiken en hun honden erop trainen het zaakje op te houden tot ze in de buurt van zo’n dispenser of afvalbak zijn. Weer of hondenweer zou ik zeggen. Dan voelt het allemaal wat frisser aan en kunnen de kinderen weer overal ravotten zonder bij thuiskomst de wind van voren te krijgen.

Hoe simpel kan het zijn om samen te werken aan een schone leefomgeving.

 

Piet Kleingeld

 

 

gebiedsmakelaar Bontebrug, Etten, Silvolde en Terborg

p.kleingeld@oude-ijsselstreek.nl

0315 292 432