Buurtpreventie Etten via WhatsApp van start

 

Veel inwoners van verschillende dorpen in onze Gemeente zijn met elkaar verbonden via een Buurtpreventie WhatsApp, bijvoorbeeld in Silvolde.

In Etten is door Dorpsbelangen het initiatief genomen om ook voor Etten een WhatsAppgroep te starten. Dit om de veiligheid in ons dorp te vergroten.

Wij weten dat er in verschillende Ettense straten appgroepen bestaan, met deze nieuwe Buurtpreventie is heel Etten inclusief het buitengebied met elkaar verbonden, zodat we snel veel mensen kunnen bereiken bij verdachte situaties.

Het doel is te zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders, die niet overal kunnen zijn. Het dient als een moderne vorm van een burgerwacht.

Als je deelneemt aan de WhatsAppgroep krijg je berichten van je eigen buurtbewoners als ze iets niet vertrouwen, of je kunt zelf anderen informeren door een bericht te plaatsen. Deze berichten mogen alleen geplaatst worden in de appgroep nadat dit gemeld is bij de politie via 112 of bij minder spoedeisende gevallen via 0900-8844. Het gaat dus niet om het melden van weggelopen poezen of een naderende onweersbui. 

Aanmelden is mogelijk via www.etten-gld.nl/buurtpreventie. Na kennisgenomen te hebben van de spelregels word je op basis van je postcode aan de Buurtpreventie app van de wijk toegevoegd. Wij hebben Etten ingedeeld in 4 wijken. Je mobiele nummer wordt toegevoegd aan de wijk, waarna je direct deelneemt. Als een deelnemer ermee wil stoppen, kan men zich hier ook eenvoudig weer afmelden.

Secretariaat Dorpsbelangen Etten